Bazaar

koffiedrinken

Bazaar

De jaarlijkse bazaar geniet een reputatie in Duiven. De gezellige rommelmarkt en de grote verloting trekken elk jaar veel bezoekers van binnen en buiten de kerk. Op het binnenterras draait het rad van avontuur met prijzen van de Duivense middenstand. Aan het einde van de middag is de verloting van de grote prijzen, waarvoor al wekenlang loten verkocht worden.

Naast de rommelmarkt is er nog een kleine markt waar stands gehuurd kunnen worden. Het aanbod wisselt jaarlijks, maar er is een vaste plek voor de bloemstukken die door vrijwilligers gemaakt zijn.

Voor een goed doel
Met de bazaar organiseren de leden van de bazaarcommissie een leuk evenement voor de mensen in Duiven. Tegelijk willen ze andere mensen steunen met de opbrengst. Deze wordt elk jaar verdeeld tussen een intern en een extern doel.
Een willekeurige greep uit de externe doelen van de afgelopen jaren: de voedselbank, het Horsterpark, een tuinset voor Thuvine, Pax Kinderhulp en Stichting GoClean. Binnen de kerk is de opbrengst gebruikt voor bijvoorbeeld het bloemenfonds en kookgelegenheid in de Kapel.

Lustrumeditie 2022
De 40ste editie van de rommelmarkt/bazaar vond plaats op 15 oktober 2022. De belangstelling voor het evenement was – na twee jaar pauze door de pandemie - als vanouds weer groot. Voor het eerst werd er ook een talentenveiling gehouden en de speciale lustrumwijn vond gretig aftrek. De opbrengst, ruim 4500 euro, komt ten goede aan de Stichting Leergeld De Liemers en aan beeldschermen in de Kapel.

Doe je mee?
De bazaarcommissie bestaat uit een vaste kern, maar is altijd op zoek naar vrijwilligers. Wil je een bijdrage leveren? Neemt u dan contact op via .

bazar