Predikant

Ds. Jolande van Baardewijk

Jolande van Baardewijk

Predikant

Jolande van Baardewijk

Predikant van de Protestantse Gemeente Duiven

Als je predikant bent, wat doe je dan? En hoe kom je erbij om predikant te worden?

Preken, voorgaan, heeft te maken met diensten vormgeven op zon- en feestdagen. Maar predikant zijn is veel breder. Ik werk door de week drie dagen als pastor: mensen geestelijke zorg bieden en op overgangs- en levensmomenten begeleiden. Daarnaast werk ik ook als leraar: uitleg en inzicht bieden in de vragen die het leven aan geloof en zingeving stelt, en deze verbinden aan de Bijbel. Ik ben eerst docent geweest. Daarna ben ik overgestapt naar de publieke omroep, waar ik programmamaker werd. Toen heb ik een tweede master gedaan en ben ik predikant geworden.

De Bijbel is voor christenen: wat God zegt in ons leven en denken. Door God word ik meer mens, door mens te worden is God dichtbij mij gekomen.
Ik wil dichtbij mensen zijn, letterlijk (!) samen oplopen; bij vieren zingeving bieden, rond muziek en maaltijden elkaar ontmoeten.

Muziek is voor mij van levensbelang! In de diensten komt beleving en zingen tot uiting: zo gaat adem en klank door heel je lijf om uit te zingen wat in je omgaat! Dat je vól van God bent of vol vragen, of dat je geraakt bent en gevoel wilt uiten. Ik houd van het inzetten van geestelijke maar ook van popmuziek, van TOP 2000-songs tot symfonieën. Ik speel zelf gitaar, Klezmermuziek en folk. Samenspelen en zangbegeleiding met allerlei instrumenten verklankt harmonie en dat 1 en 1 meer dan 2 is: verbondenheid!

U kunt contact opnemen met Jolande van Baardewijk via .

muziek maken