Mindfulnesstraining start in september in de Kapel

Mindfulnesstraining start in september in de Kapel


Beter omgaan met stress, meer emotionele balans vinden, compassie met jezelf. Dat is waar mindfulness je bij kan helpen. Mindfulness is een aandachtstraining die je handvatten geeft in de omgang met druk en stress. Een investering in jezelf. 

Na overleg met de kerkenraad mag ik vanaf donderdag 12 september een cursus van negen weken aanbieden in de Samen-op-Weg-Kapel in Duiven. Ik ben Vera van Middelkoop en ben ruim 15 jaar eerstegraads mindfulnesstrainer (VMBN) en compassietrainer. In mijn werk in de geestelijke gezondheidszorg gaf ik al trainingen aan mijn collega’s en cliënten

Mindfulness is een aandachtstraining

Met deze cursus leer je je aandacht te trainen om meer in het hier en nu te zijn. De praktijk is namelijk vaak anders: ons brein is steeds bezig met plannen maken of met wat we allemaal beter zouden kunnen doen. We zijn veel bezig met het verleden. Daarnaast zijn we er goed in om onszelf op de kop te geven als dingen niet lopen zoals we willen. Ook willen we vaak geen contact maken met onplezierige dingen en verzetten we ons daartegen. Bewezen is dat dit alles doorgaans een averechts effect heeft.

De training leert je:

  •         Beter met stress om te gaan, thuis en in je werk
  •         Je aandacht en concentratievermogen te verbeteren
  •         Meer compassie met je zelf te hebben
  •         Omgaan met lijdensdruk
  •         Meer emotionele balans en stabiliteit te krijgen
  •         Met meer afstand naar je klachten te kijken, waardoor je ze beter kunt hanteren.

Daarmee is de training een investering in je jezelf.

Meer weten?
Wil je meer weten over wat mindfulness voor jou kan betekenen, of heb je vragen over de cursus? Neem dan contact met mij op via of 06-49926796. Iedere deelnemer krijgt verdere uitleg over de training in een persoonlijk kennismakingsgesprek per telefoon.

Praktische informatie

Data: iedere donderdagavond van 12 september tot en met 7 november (i.v.m. de herfstvakantie kan 24 oktober in overleg met de deelnemers naar 14 november worden verplaatst)
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur
Plaats: Samen-op-Weg-Kapel, Rijksweg 56b in Duiven
Kosten: 250 euro (in plaats van 400 euro of meer). Veel zorgverzekeringen vergoeden deze training.
Aanmelden: Per mail aan of telefonisch via 06-49926796

Ik zie graag je aanmelding of vraag om informatie tegemoet!

Hartelijke groet,
Vera van Middelkoop

(1-7-2024)