Wat kan ik doen voor de kerk/gemeente? Wat kan de kerk doen voor mij?
Deze vraag valt bij de gemeenteleden van onze kerk deze zomer in de bus of wordt aangereikt. Wat heb je aan zo’n vraag? Moet ik dan weer wat ‘doen’? Er wordt al zoveel gevraagd. Wees niet bang, hoor. Je hoeft niets te doen. Alleen de vraag lezen en dit stukje lezen is al ‘doen’. In 2017 werd de vraag gesteld: Wat is de kerk mij waard? Welke inzet wil je geven, is dat aandacht voor je medemens? Ver weg of dichtbij? Is dat geld, is dat tijd, liefde, een glimlach en vriendelijke groet? En wat heeft dat met de kerk te maken? De kerk, dat ben jezelf. De kerk is niet allereerst een organisatie, maar wordt allereerst gevormd door de leden. Als lid ben je dan ook mee-vormend. Welke bijdrage lever je dan? Door er te zijn, door je te laten horen of zien. Door het gesprek dat je voert of ontwijkt. Wat kunnen we voor elkaar doen? Wat verwacht je van anderen? Moeten we ons richten op onszelf? Hoe bemoedigen we elkaar? Hoe ontmoeten we elkaar?

Daarnaast, op weg naar 2025, de vraag: hoe  zie jij, met je gaven en capaciteiten, jezelf de kerk naar 2025 vormgeven? Waaraan wil je bijdragen?
Zijn dit vragen die je bezighouden?

Je kunt reageren via de reactie hieronder.
Paul Vlaardingerbroek