UIT HET CLUSTER ZWO

Besteding €1000 noodhulp: Wereldwijd strijden tegen corona

Het coronavirus grijpt wereldwijd om zich heen. Ook op plekken waar men dicht op elkaar leeft en waar weinig zorg is. Waar een dag niet gewerkt een dag geen inkomen en dus geen eten betekent. Honger en dood dreigen op allerlei plekken. De gevolgen van de corona-pandemie raken juist de armsten van deze wereld het hardst. Laten we de handen ineenslaan. Samen zijn we de kerk in actie: wij geloven in delen.

Ramp van ongekende omvang dreigt

Een ramp van ongekende omvang dreigt voor de allerarmsten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika: mensen raken besmet door het coronavirus, anderen worden vooral hard geraakt door het verlies aan inkomsten en voedsel. In Thailand kunnen 150.000 migranten uit Myanmar niet naar gezondheidscentra toe. Omdat ook de grenzen dicht zijn, zijn ze overgeleverd aan hun lot. In Zuid-Soedan zijn de grenzen met Oeganda en Kenia gesloten, waar tachtig procent van het voedsel vandaan komt. In Zuid-Afrika gaan de armen juist de straat op met een roep om voedsel.

Wereldwijd verlenen kerken hulp

Kerken en lokale hulporganisaties verlenen zorg, zoals de Mae Tao Clinic in Myanmar. Met een netwerk van zorgverleners proberen zij waar het kan mensen te helpen. Op andere plekken gaat veel aandacht uit naar hygiëne en afstand houden, zodat de sterftecijfers door het coronavirus zo laag mogelijk blijven. Uw hulp is heel hard nodig, om erger te voorkomen.

De PKN Duiven heeft €1000 gedoneerd uit het noodhulpfonds. Zonder uw gift aan de ZWO-actie was dit niet mogelijk geweest. Hartelijk dank!

Namens het Cluster ZWO,

Mieke Lesuis, Erna ter Maat, Donja Mijnarends en Paul Vlaardingerbroek