CD Luisterdienst

De mensen van de cd-dienst zorgen voor twee, niet geheel onbelangrijke aspecten van de eredienst. Ten eerste zorgen zij ervoor dat sprekers verstaanbaar zijn, via de installatie in de kapel en via de ringleiding voor de minder goed horenden onder ons, en dat extra audio(visuele) toevoegingen, zoals liedjes van cd of cassette of een powerpoint presentatie, in de eredienst door iedereen te volgen zijn.
Van iedere dienst worden bovendien opnames gemaakt die op cd gebrand worden. Deze opnames worden op de dag van opname bij een aantal gemeenteleden thuis bezorgd, die om één of andere reden niet in staat zijn om de dienst persoonlijk bij te wonen. Dat deze activiteit in eerste instantie bedoeld is voor gemeenteleden die niet of niet regelmatig in de dienst aanwezig kunnen zijn mag duidelijk zijn maar als u op enig moment een cd van een dienst zou willen hebben dan mag dat. U moet dit dan even aangeven bij de dienstdoende cd-dienst medewerker of via een diaken. Voor elke niet regulier gemaakte cd vragen wij wel €2,50 die ten goede komt aan de diaconie want dit is ook de instelling die de onkosten draagt voor deze service.

Van trouw-/rouwdiensten worden ook opnames gemaakt, deze zijn bestemd voor bruidspaar/familie/nabestaanden. Afname en kosten van deze service wordt gewoonlijk besproken tijdens de voorbereiding van deze diensten.

Op dit moment (april 2015) zijn 5 mensen bezig om de cd-dienst draaiende te houden en zijn er 7 mensen die wij tot onze vaste groep van luisteraars mogen rekenen.
Ook is het mogelijk de dienst op het internet te beluisteren:

Vieringen terug luisteren via internet

Vanaf heden is het mogelijk om de kerkdiensten terug te luisteren via internet. Dat kan zowel op pc, tablet en smartphone. De diensten worden aangeboden in de vorm van een podcast. Nu vraagt u zich mogelijk af wat een podcast is. Eigenlijk is het niets anders dan het cassettebandje van jaren geleden. Met het cassettebandje maakte je opnames die later weer terug konden worden beluisterd. Voor een podcast geldt precies hetzelfde, in dit geval gaat het om een opname van de kerkdienst die later op het uw gewenste tijdstip kan worden beluisterd.
Het voordeel van podcasts is dat je er een abonnement op kan nemen. Dit werkt hetzelfde als een abonnement van een dagblad. Voor de krant hoeft u de deur niet meer uit omdat deze elke dag in de brievenbus wordt gestopt. Voor een podcast abonnement geldt dat als de dienst beschikbaar is via internet dat deze bij een abonnement automatisch wordt klaar gezet op pc, tablet en smartphone.
Oftewel: als u een abonnement neemt op de podcast van PKN Duiven op bijvoorbeeld uw smartphone, dan worden nieuwe diensten automatisch aan u aangeboden op diezelfde smartphone zo gauw als deze diensten op het internet zijn geplaatst.
Het verschil met het abonnement van de krant is dat het abonnement van de podcast van PKN Duiven volledig gratis is. Hieronder wordt uitgelegd voor zowel pc, tablet als smartphone hoe u zich kan abonneren.

Hoe werkt het?

Aangezien er tegenwoordig veel verschillende apparaten zijn die via internet werken is de beschrijving best uitgebreid. Laat u zich daar niet door afschrikken en lees alleen de tekst die voor u van toepassing is.
1.         Beschrijving voor een iPhone of Ipad:
Open de app podcasts op uw iphone. (Mocht deze niet op uw iphone of tablet staan, download deze dan eerst via de app store).
Klik dan rechtsonder op de knop zoek.
Type in het zoekveld de volgende tekst: pkn duiven.
Klik dan vervolgens op één van de getoonde plaatjes van de kerk.
Klik nu op abonneer. U bent nu geabonneerd op de podcast van PKN Duiven.
Klik vervolgens op 1 van de beschikbare diensten zodat u deze kan beluisteren.
2.         Op een android telefoon/tablet
Open play store op uw android telefoon of tablet.
Zoek, download en installeer de gratis app “podcast addict” (er zijn vast meer apps voor podcasts, maar deze werkt in ieder geval).
Open de podcast addict app.
Druk op het icoontje met het ‘plusje dat in een rondje staat’.
Druk op het vergrootglas (search engine).
Type in: pkn duiven en selecteer het vakje  “Use iTunes search engine” .
Druk daarna op search.
De podcast van onze kerk wordt getoond, druk op de knop “subscribe” om u te abonneren. U bent nu geabonneerd op de podcast van PKN Duiven.
Pas nadat de telefoon de melding geeft “podcast added” worden de huidige 5 beschikbare diensten getoond. LET OP: Het kan best een tijd duren voordat deze melding wordt gegeven. Ervaringen verschillen van een minuut tot wel een dag.
Klik vervolgens op de ‘play’ knop van één van de beschikbare diensten zodat u deze kan beluisteren.
3.         Windows phone of tablet
Ik heb geen windows phone of windows tablet tot mijn beschikking. Om die redden verwijs ik u naar een algemene beschrijving: http://www.windowsphone.com/nl-nl/how-to/wp8/music-and-videos/get-music-videos-and-podcasts
4.         Op een computer
Download en installeer iTunes voor windows via bijgaande link: http://www.apple.com/lae/itunes/download. Voor mac computers geldt dat dit programma standaard beschikbaar is.
Open daarna bijgaande link op internet: https://itunes.apple.com/nl/podcast/pkn-duiven/id1048486852?l=en&mt=2.
Klik vervolgens op “View in iTunes” in dit scherm (zie afbeelding hieronder).
U ziet nu onze podcast in Itunes. Druk op de knop “abonneer mij’. U bent nu geabonneerd op de podcast van PKN Duiven.
Klik vervolgens op play knop van één van de beschikbare diensten zodat u deze kan beluisteren.

Bovenstaande beschrijvingen zijn in een testfase al succesvol uitgeprobeerd door een afvaardiging van de kerkenraad. Maar mocht het u toch niet lukken om het werkend te krijgen stuurt u dan gerust een mail naar alwindocter@me.com.

Alwin Docter

PKN Duiven

Bedankt voor uw bezoek aan deze website. U kunt ons ook vinden op social media. Hieronder vindt u onze Facebook.