Bezinning

Back to Basics is het veranderproces binnen de PKN.
Terug naar de bron. Is er dan wat veranderd? De tijdloze roeping van de kerk is:
1. God dienen en vereren.
2. Onderlinge opbouw en gemeenschap en diaconale zorg.
3. Beweging van Jezus zijn en aan de samenleving bijdragen, zorg voor vreemdeling, weduwen en wezen en werken aan gerechtigheid, heelheid van de schepping.

Mensen zijn verschillend. De Protestantse Kerk bedient slechts een kleine groep mensen. Ouderen worden beter bereikt dan jongeren. De traditionele vorm van de kerkdiensten sluit niet bij iedereen aan en wordt zeker niet gemakkelijk begrepen. Bij verschillen tussen mensen is ook de eigen levensgeschiedenis van belang. Hoe en waar ben je groot geworden? Ben je opgegroeid in een traditionele kerk? Hoe heb je je eigen geschiedenis beleefd? Hoe kom je een kerkdienst binnen? Met goede moed, uitgerust? Vol verdriet? Teleurgesteld? Angstig? Onbevangen? De verschillen tussen volwassen mensen in de kerk zijn al groot. Laat staan met jongeren, gasten, nieuwkomers of mensen die vervreemd zijn van de kerkdiensten.

Doel van de verandering is om de balans te verbeteren tussen inzet voor de eigen gemeenschap en inzet voor de beweging van Jezus naar buiten toe.

Het programma 2018/2019 van Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting doen we samen met PKN Zevenaar en PKN Westervoort en PKN Lathum/Giesbeek.

 

PKN Duiven

Bedankt voor uw bezoek aan deze website. U kunt ons ook vinden op social media. Hieronder vindt u onze Facebook.

Links

Blijf op de hoogte