10.30 Pinksteren, predikant Jolande van Baardewijk

Onze eigen predikant Jolande van Baardewijk gaat voor in de viering van Pinksteren. In deze viering gedenken wij de komst van de Heilige Geest. Als een vuur komt dit over ons heen om ons kracht en energie te geven in ons leven. Het rode kanseldoek dat in deze viering gebruikt zal worden verbeeldt dit treffend.

U bent van harte welkom bij deze viering. Dat het u mag inspireren en kracht mag geven.

Op de vijftigste dag na Pasen, de laatste dag van de paastijd, wordt in de christelijke kerken herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

Met Pinksteren gebeurde het volgende. De gelovigen waren in een huis bijeen toen er binnen plotsklaps een geluid van een grote windvlaag zich voordeed en er een soort vlammen verschenen die zich boven de hoofden van de aanwezigen verspreidden – beter bekend als ‘vurige tongen’. De gelovigen werden met de Heilige Geest vervuld en begonnen buiten het huis op luide toon het evangelie in allerlei vreemde talen te verkondigen met als gevolg dat er een grote massa mensen afkomstig uit allerlei windstreken op hen afkwam. De apostel Petrus nam vervolgens het woord en hield een toespraak waarna er ongeveer drieduizend mensen zich bij hen aansloten.

Datum

20 mei 2018

Tijd

10:30 - 11:30
SOW kapel, Duiven

Locatie

SOW kapel, Duiven
QR Code

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *