Op deze zondag vieren we Pinksteren, de komst van de Geest: de geest van Jezus, die de Geest van vrede heeft laten waaien door onze wereld, van Gods warme nabijheid die voelbaar is in en door de natuur, door mensen; door wonderen die alledaags lijken, maar waarin God bijna anoniem, op kousenvoeten onze levens binnenkomt. Wonderen waarin we niet altijd met onze gewone ogen God herkennen maar die, fluisterend als de wind, onzichtbaar, onaanraakbaar toch ons verwarmen en raken!

In deze feestelijke dienst zullen we ook gasten begroeten, in ieder geval van buiten onze gemeente, uit Gemünden, uit Duiven en wie weet op familiebezoek bij gemeenteleden van ons. In deze dienst zullen we met onze gasten het Pinksterwonder van de talen, waarin over God verteld werd, in allerlei talen beleven.

Daarnaast wordt in deze Pinksterviering het nieuwe logo van onze Protestantse gemeente te Duiven onthuld. Daaraan is door een extern bedrijf ‘Snelle Koppen’ gewerkt, gecoacht en in opdracht van Anne-Mieke Kok en Petra Kooy namens de cluster PR & Communicatie. De feestelijke onthulling wordt binnen, tijdens de viering, gedaan; en na de dienst onder de koffie buiten voortgezet.

Om deze dienst en het koffie drinken buiten zo feestelijk mogelijk te maken is mijn vraag, of u als het kan een tuinstoeltje en parasol in leuke kleuren mee wilt nemen. Als u die niet hebt of het is u niet mogelijk iets mee te nemen, dan is er totaal niets aan de hand. Als het wel lukt, is het mooi! Het is feestelijk om buiten de Kapel, behalve statafels, ook wat leuke stoeltjes neer te kunnen zetten en aan de Kapel wat vlaggen en slingers te kunnen ophangen en wat fleurige parasols neer te zetten om de aandacht te laten trekken. Doet u, doe je mee!?

Graag tot in de Pinksterviering op 9 juni 10.30 uur in de Kapel!

Ds. Jolande