9 december is de tweede Adventsdienst. In deze dienst staat Maleachi, de laatste profeet uit het Oude Testament en Johannes, de eerste profeet in het Nieuwe Testament centraal.

We lezen uit Maleachi 3: 1-4.

De kinderen hebben in de kinderkerk het onderwerp ‘Geloof maar met me mee, zegt Johannes!’. Johannes de Doper begint zijn optreden en we lezen daarover in Luc.3:1-6. Een kind leest een kaarsentekst bij het aansteken van de tweede Adventskaars.

In de dienst zullen we eerst eens met elkaar over ‘Advent’ praten: wat betekent de tijd, wat betekent Advent voor jou? Wat heeft vooruitkijken voor zin? Is ‘Advent’ voor jou een wekker, die je helpt een stip op de horizon te zetten? Of ben je meer van de ‘mindfulness’, ik leef in het hier en nu?

Ook vieren we de maaltijd van de Heer. Dat vieren we deze keer met een kleine wijziging:

de laatste vieringen liepen we naar voren om een stukje brood te ontvangen en de beker te drinken. We aten en dronken tot nu dus ‘na elkaar’. Daarin ontbrak het ‘samen’ in de zin van ‘tegelijk’. Zondag ontvangen we eerst een stukje brood en daarna een bekertje druivensap of wijn, nemen we dit mee naar onze plek en wachten we dus op elkaar, na de dankwoorden, met eten en drinken. Het mooie van deze wijziging is, dat we meer gemeenschappelijk, samen, de maaltijd vieren.

Mocht u slecht lopen en niet een stukje brood en een bekertje wijn of sap kunnen dragen naar uw plek, steek dan even uw hand omhoog en de koster signaleert dit en diakenen komen naar u toe om u brood en wijn te brengen op uw plek.

Graag tot zondag! Met deze viering bereiden we ons voor op de komst van onze Koning Jezus!

Ds. Jolande