Open Monumentendag, zaterdag 11 september 2021.

Op 11 september 2021 is het Open Monumentendag. Dan zijn de verschillende kerkgebouwen in De Liemers geopend en op veel plaatsen zal er iets te doen zijn. Door het Projectteam Gelders Genootschap worden fietsroutes uitgezet tussen de verschillende kerkgebouwen van de Liemers en Doesburg. Zij zullen daar zelf over publiceren, dus houd daarvoor de regionale en lokale bladen en de website www.rafelroutes.nl in de gaten.

In Westervoort is de prachtige Werenfriedkerk aan de Dorpstraat geopend van 10.00 – 17.00 uur. En daar is veel te doen. Hieronder een overzicht.

Activiteiten:

• Er wordt koffie, thee en limonade geschonken.
  • Er is een “Pannenkoekenrestaurant”.
  • Bij goed weer is de tuin van de kerk gezellig aangekleed met zitjes en parasols en kunnen er Oudhollandse spelletjes worden gespeeld.
  • Er is een kraampje waar men ambachtelijke, biologische producten kan kopen (honing en confiture).
  • In de kerk is een expositie te zien van:
    • Sieraden en bronzen beeldjes van Joke Koot
    • Veelluiken van Mirjam Harten
  • In de kerk wordt 4x een rondleiding verzorgd (voor tijden, zie onder).
  • In de kerk kan een kaarsje wordt aangestoken.
  • Er is heel veel live muziek (voor tijden, zie onder).
  • Vrienden van de Werenfried presenteren hun plannen voor het seizoen 2021 – 2022.

Muziek:

11.00 – 11.30 uur    Bé Steenhuis op orgel

12.00 – 12.30 uur    Marius de Boer op piano

13.00 – 13.30 uur    René van Langeveld op orgel

14.00 – 14.45 uur    Een select groepje van fanfare OBK

15.15 – 16.00 uur    Een select groepje van fanfare OBK

16.15 – 16.45 uur    Herman Steenhuis op orgel

Rondleidingen:

Pannenkoekenrestaurant:

Geopend van 12.00 – 15.00 uur.

Er wordt een geringe bijdrage gevraagd voor de pannenkoeken.

Oudhollandse spelletjes:

Vanaf 11.00 uur. Leuk om te doen: sjoelen, stokken vangspel, elastieken, steltlopen en hinkelen.

Iedereen is van harte welkom. We wensen allen heel veel plezier.

NB. Bij het “pannenkoekenrestaurant” staat een melkbus en bij de zij-ingang van de kerk staat een collectebus, waarin u een geldelijke bijdrage kunt doen die bestemd is voor de restauratie van dit prachtige kerkgebouw.